Senior eCommerce Manager till Fazer

Stockholm

Senior eCommerce Manager med fokus på kundernas onlinekanaler 

I rollen som Senior eCommerce Manager kommer du att arbeta i vårt Customer & Marketplaces- team, som tillsammans med de svenska säljteamen leder utvecklingen av Fazers eCommerce affär mot våra kunder och deras försäljningskanaler. Rollen är central för att etablera och vidareutveckla One Fazer- erbjudandet mot våra svenska kunder och kommer således att omfatta avdelningarna Konfektyr, Bageri och Lifestyle Foods. eCommerce affären är otroligt viktig för Fazers framtida utveckling och vi lägger högsta vikt vid att öka vår digitala närvaro för att förbli en stark och självklar strategisk partner. Bli en del av Fazer för att ta del av denna spännande framtidsresa!

Som Senior eCommerce Manager är dina viktigaste mål:

 • Driva och utveckla Fazers e -handelsförsäljning
 • Optimera utbud och synlighet
 • Driva samarbeten och projekt med våra kunder
 • Bidra till vårt gemensamma Center of Excellence och delta i den interna kompetensutvecklingen
 • Vidareutveckla vår Digital Academy inom Fazer Sverige
 • Proaktivt tillgodose kunders framtida e -handelsbehov samt identifiera marknadstrender
 • Bidra med idéer om hur Fazer kan påverka och förbättra vårt erbjudande och närvaro på kundernas handelsplatser
 • Bedöma och jämföra vår online närvaro utifrån konkurrenters närvaro, samt behärska vårt Digital Shelf- verktyg

Du kommer att arbeta med våra sälj- och marknadsföringsteam, Fazer Direct e -handelsteam, samt alla relevanta supportfunktioner, processägare och stakeholders.

Detta är en heltidstjänst och du kommer att utgå från vårt kontor i Stockholm, Kungsholmen (för tillfället arbetar vi på distans) och du kommer att rapportera till vår eCommerce Director, Aino Hökeberg.

Varför välja Fazer?

Vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling och du kommer få möjligheten att arbeta i en välkomnande och stöttande miljö med inspirerande kollegor. Vi erbjuder en unik möjlighet att delta i den digitala uppbyggnaden av våra välrenommerade varumärken, samt möjligheten att förverkliga vår globala tillväxtstrategi.

Vad kan du bidra med?

För att lyckas i denna position förväntar vi oss att du har en magisterexamen i Ekonomi, Business Management eller motsvarande utbildning och har 5+ års erfarenhet av e -handel och digital tillväxt. Du har arbetslivserfarenhet inom kundsamarbeten och utmanande affärsutvecklingsprojekt 

Du har god kommunikations-, förhandlings- och nätverksförmåga och är samtidigt mycket noggrann och strukturerad. Du kan enkelt anpassa dig till nya utmanande situationer och är serviceinriktad, samt en självklar lagspelare som prioriterar teamets utveckling och välbefinnande. Du är mycket resultatdriven och förändringsbenägen, samt har en naturlig fallenhet för att leda och inspirera medarbetare.

Du utrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, finska är en fördel men ej ett krav, samt besitter goda presentationskunskaper.

Skicka din ansökan så snart som möjligt på engelska eller svenska, men senast 17 september 2021

Företagspresentation

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. I sin strävan För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Thank you for your application! Application submit failed, please try again Apply quick and easy

Please provide your first name.
Please provide your last name.
Please provide a valid e-mail.
Drop your picture here or click
Click here to upload your document
Attached document are not valid
   The file size cannot exceed 50 MB
   Please send the documents in PDF or Word format.
   Please approve the Privacy Policy.

    

   5 %