Pris- och Sortimentansvarig till Coop

Stockholm

Har du en passion för mat och erfarenhet av sortimentsutveckling inom dagligvaror eller annan detaljhandel? Vill du vara med och skapa attraktiva och lokalt kundanpassade sortiment i butik och online?

Coop befinner sig i en spännande utvecklingsfas med huvudfokus på kundupplevelsen, att optimera drift och arbetssätt samt självklart ökad försäljning och lönsamhet. Vi söker nu en Senior Pris- och sortimentsansvarig till Coop Butiker och Stormarknader, CBS. Som Pris- och sortimentsansvarig är uppdraget att skapa ett optimerat erbjudande till slutkund genom ett marknadsanpassat pris och sortiment. Det är en ny roll i organisationen där du får möjlighet att påverka vilket erbjudande Coops kunder ska mötas av. Kunderna ska inte bara mötas av bra varor till bra priser, Coop vill även att de varje dag möts av relevanta erbjudanden, matinspiration, intressanta händelser och inte minst får ett bra bemötande i deras butiker.

Om rollen

Genom att verka för att varje butik utifrån sin lokala efterfrågan har ett marknadsanpassat erbjudande bidrar man som Pris- och sortimentsansvarig till att uppnå de av bolaget uppsatta försäljnings- och marginalmålen. Utifrån ett datadrivet kundperspektiv har Pris- och sortimentsansvarig som uppgift att säkerställa att samtliga storhandelsbutiker har ett pris- och sortimentserbjudande som är anpassat till identifierade målgrupper. Utöver detta ansvarar man även för att varje butik har ett erbjudande som är anpassat utifrån den lokala marknaden samt att detta är optimalt presenterat för kund.

Inom ramen för uppdraget ligger att tillsammans med driftsansvarig och analytiker ge förslag på optimering av avdelningar vad avser sortiment, pris och yta. Det innebär att Pris- och sortimentsansvarig har ett ansvar att driva en relevant ytfördelning och varuplacering utifrån analys. Stort fokus ligger på att säkerställa färskvaruutbudet vilket också innebär att kolonilasortimentet behöver vara optimerat.

Rollen som Pris- och sortimentsansvarig innebär att utifrån CBS övergripande strategi för pris arbeta för en mer snabbrörlig prissättning på den lokala marknaden genom att säkerställa fullt utnyttjande av STARs; vårt verktyg för att styra prissättningen på enskilda produkter och sortiment.

Genom att arbeta för att utveckla, förbättra och optimera sortiment och pris utifrån datadriven analys bidrar du till för bolaget ökad lönsamhet men även till en förstärkt kundnöjdhet. I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att utveckla sortimentsarbetet i nära samarbete med Coop Sverige samt driva en mer flexibel prissättning.

I det löpande arbetet ingår också att utveckla och säkerställa genomförandet av verktyg som stödjer och förbättrar försäljning och säljstyrning i butik.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt kontor på Kungsholmen. Resor i tjänsten förekommer regelbundet.

Din Profil

Vi söker dig som har:

 • Bred erfarenhet och kompetens inom detaljhandel avseende försäljning, marknad och butiksekonomi.
 • Flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och erfarenhet av att driva projekt.
 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område är meriterande.
 • Goda kunskaper inom Office-paketet
 • B-körkort

Som person är du affärsinriktad och har god förmåga att prioritera och organisera. Du har lätt för att kommunicera och motivera andra. För att lyckas i rollen ser vi att du har god samarbetsförmåga och är bra på att se helheter. Det är även viktigt att du är självgående, noggrann och resultatorienterad.

Om företaget

Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Coop ska erbjuda konsumenten prisvärda varor, ett hållbart attraktivt sortiment och tydliga butiksformat som utstrålar matglädje.

Hållbarhet är en del av vårt DNA och vår affär. Coops hållbarhetspolicy, hållbarhetsstrategi och målsättningar styr vårt arbete. Coops vision är att vara den goda kraften i mat-Sverige. Det innebär bland annat att vi ska befinna oss i framkant med vårt miljö-och hållbarhetsarbete.

Coop Butiker och Stormarknader, CBS, driver ca 240 Coop-butiker i Stockholmsområdet, Mälardalen och Sydöstra Sverige. Vi har en omsättning på ca 16 miljarder kr och är ca 7 500 anställda, varav merparten är butiksanställda.

Hos oss finns möjligheter att utveckla dig själv i en snabbrörlig, säljdriven och inspirerande miljö. Coops kultur som bygger på vår värdegrund - Välkomnande, Inspirerande och Ansvarstagande genomsyrar hur vi beter oss mot varandra, våra kunder/medlemmar och hur vi driver våra butiker för bästa möjliga resultat. Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en spännande bransch och i ett bolag som har en positiv utveckling och stark tillväxt. Du kommer till ett härligt team med stark sammanhållning, där alla tar ansvar för sina arbetsuppgifter samtidigt som man hjälps åt vid behov och bidrar till Coops fortsatta framgång. Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid.

Coop värdesätter kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Contact person

Basem Bacchus

basem.bacchus@alumniglobal.com

+46 73 773 13 44

Thank you for your application! Application submit failed, please try again Apply quick and easy

Please provide your first name.
Please provide your last name.
Please provide a valid e-mail.
Drop your picture here or click
Drop your documents here or click
Attached document are not valid
  The file size cannot exceed 10 MB
  Please send the documents in PDF or Word format.
  Please approve the Privacy Policy.

   

  5 %