HR- och Kommunikationsdirektör till Sector Alarm Sverige

Göteborg

Vill du vara med på resan där vårt HR-team är en mycket viktig komponent? Då är detta något för dig! Sector Alarm letar efter dig som har erfarenhet av att bygga kultur, stötta ledare, stärka kompetenser, arbeta målfokuserat och är en äkta kulturbärare. Låter detta intressant? Läs mer och ansök!

Arbetsdagen

Som HR- och Kommunikationsdirektör (HRKD), är du ansvarig för att stötta organisationen i den strategiska tillväxtresa Sector Alarm är på just nu. Rollens övergripande uppdrag kännetecknas av tillväxt- och förändringsarbete. Som HRKD kommer du jobba med att stärka och stötta ledarna, förbättra internkommunikation och arbeta med kulturutveckling genom hela organisationen. Du kommer också arbeta med att stärka samarbetet mellan våra olika avdelningar och även leda vidareutvecklingen av internkommunikationen för att denna ska bli en naturlig del av Sector Alarms vardag.

HRKD rapporterar till VD och ingår i Sector Alarm Sveriges ledningsgrupp. Du kommer att leda HR-avdelningen som idag består av 6 personer, där 3 är direktrapporterande. I tillägg så kommer du ingå i vårt interna nätverk av HR-direktörer runt om i Europa. 

Utöver detta kommer HRKD också att:

 • Leda HR-teamet i Sverige och bidra till den kontinuerliga utvecklingen av HR-koncept. All utveckling kommer att ske tillsammans med andra HR-direktörer och Sector Alarm Group.
 • Säkra korrekt och effektiv HR-verksamhet genom de anställdas livscykel.
 • Säkerställa att Sector Alarm arbetar och följer överenskomna kompensationsmodeller. Du kommer att hantera kollektivavtal, fackförhandlingar samt vara den primära kontaktpunkten för de olika fackförbunden. 

Vad kan vi erbjuda 

Vardagen präglas av hög puls, en positiv kultur och engagerade medarbetare med hög arbetsglädje. Vi är lika resultatfokuserade som prestigelösa och vi firar våra framgångar tillsammans. Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar: Kundorienterad, Förbättringsvillig, Målmedveten och Pålitlig.

Erfarenheter

För att ha bästa chans att lyckas i rollen ser vi att du som kandidat har med dig följande:

 • Erfarenhet av att utveckla en HR-funktion i linje med företagets mål och strategi.
 • Erfarenhet som ledare och bra resultat från strategisk förändring och organisationsutveckling i komplexa företag med höga tillväxtambitioner.
 • Erfarenhet av att utveckla kultur och nya sätt att arbeta.
 • God kunskap om intern kommunikation, både på strategisk och operativ nivå.
 • God kunskap och erfarenhet av lokal arbetslagstiftning, arbetsmiljö och förhandlingar.
 • Förståelse för hur teknik, digitalisering och användning av datadriven insikt kan driva på att förbättra affärer.
 • 10 års relevant arbetserfarenhet.
 • Relevant HR-utbildning.
 • Flytande engelska i tal och skrift.
 • Då vi är ett säkerhetsföretag krävs det att du har ett prickfritt register hos polisen.

Som person är du en trygg och stabil ledare med förmåga att engagera och motivera andra. Du är kommunikativ, har lätt för att hantera dialoger och att anpassa kommunikationen utifrån målgrupp. Du är kreativ och vågar tänka utanför den berömda boxen. 

Vad kan vi erbjuda 

Vardagen präglas av hög puls, en positiv kultur och engagerade medarbetare med hög arbetsglädje. Vi är lika resultatfokuserade som prestigelösa och vi firar våra framgångar tillsammans. Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar: Kundorienterad, Förbättringsvillig, Målmedveten och Pålitlig.

Sector Alarm är en av Europas ledande leverantörer av säkerhetslösningar med mer än en halv miljon nöjda och trygga kunder runt om i Europa. Vi har varit verksamma i branschen i över 25 år och levererar trygghet till hem och företag genom ledande säkerhetslösningar och en prisbelönt kundservice, med hela 95% kundnöjdhet. Företaget har haft en snabb tillväxt de senaste åren och är just nu i en spännande expansionsfas, med en ljus framtid genom ytterligare tillväxt på både existerande och framtida marknader. Med fokus på att anställa rätt människor har vi genom våra mer än 2700 anställda i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spanien, Frankrike och Italien lyckats positionera oss som en av de starkaste spelarna på alla marknader där vi är verksamma. Karriär och utveckling är viktigt för oss på Sector Alarm och vi erbjuder goda karriärmöjligheter i ett företag med en ambitiös tillväxtstrategi. Vi har i sex år i rad blivit utsedda till ett av Sveriges ledande karriärföretag.

Contact person

Mathias Gyllander

mathias.gyllander@alumniglobal.com

Thank you for your application! Application submit failed, please try again Apply quick and easy

Please provide your first name.
Please provide your last name.
Please provide a valid e-mail.
Drop your picture here or click
Drop your documents here or click
Attached document are not valid
  The file size cannot exceed 10 MB
  Please send the documents in PDF or Word format.
  Please approve the Privacy Policy.

   

  5 %